Umorna sam

Уморна сам
Уморна сам од тегоба које ми ствара моје тело.
Рођена сам са атопијским дерматитисом, превели су ми као склоност коже ка алергијама. Заиста то јесте тако. Алергична сам на Сунце,на земљу, перје, гриње, на орахе, лешнике, бадеме, на вино, детерџенте и прашкове, течни сапун, синтетичку гардеробу…
То је било током детињства и младости. Сада, у мојој 42.години, поред горе наведеног, добила сам алергију на све таблете, и на индустријски прерађену храну. Кожа главе ми је у страшном стању, као и отворене ране на рукама. Осип по телу није страшан у односу на ово. Моја мајка ме је водила код лекара, касније сам и сама ишла. Сада ћу морати у клинички центар на испитивања, шта то изазива моју алергију на лекове.
Родитељи ми умиру за 14 дана обоје. Добијам Дијабетес, од туге и плача.
Пре пар година на послу, услед повећане влаге у канцеларији, добијам и Астму.
Такође имам и Псоријазу.
Не смем да узимам ни једне таблете као терапију за ове дијагнозе, јер сам добила алергијску реакцију. Све три болести се воде као аутоимуна обољења. Значи да организам напада сам себе.
Од оца свог детета сам се развела. Сада живимо син и ја сами, као подстанари.
Њему се као беби јавио екцем на лицу, али више га нема. Или се примирио па чека окидач. Има 8.година и диван је дечачић. (И он има Астму). Волела бих да не мора да пати ове муке кроз које ја пролазим. Кожа на рукама је сува, исперутана, са пликовима, сврби, отварају се болне ране.
Лекари једини спас виде у кортико мастима. Начин да заштитим кожу од лоших ефеката кортико препарата, јесте да их мешам са Пантенолом.
Била је још једна ситуација пре пар година. Био је неки вирус, да остајеш без гласа. Неколико мојих колегиница се разболело. Једног јутра сам и ја престала да говорим, тј. изгубила сам тон. Мојим колегиницама су њихови лекари преписивали неке таблете и антибиотике. Моја дивна докторка Невенка ми је преписала инхалације Пантенол раствором. Већ истог дана сам осетила побољшање а за два дана ми се у потпуности вратио мој глас.
Трећа ситуација је са мојом фризерком. Када ми је стављала минивал, дала ми је рецепт за шампон, за негу хемијски третиране косе, који у себи мора да садржи и Пантенол раствор.
Хвала свима који се труде да мени буде лакше и лепше, али сам се по мало уморила, од мазања кортико препарата(један за тело, други за врат и лице, али не сме близу очију, трећа маст за очи….).
Хвала произвођачу Пантенола што олакшава тегобе нама који имамо озбиљне проблеме са кожом.

Anonimni autor