U mojoj koži

Moje iskustvo sa Pantenol proizvodima započelo je pre mnogo godina. Naime, još u adolescentskom periodu dijagnostikovan mi je seboroični dermatitis (u predelu lica, tačnije oko nosa, na obrazima, čelu, na obrvama i koži glave), sa kojim se borim već duži niz godina. Nažalost, imam genetiku seboroičnog dermatitisa, nasledila sam bolest sa očeve strane, prosto kod svakog člana naše porodice je zastupljen u manjoj ili većoj meri. Zamislite devojku, koja zbog dermatitisa I ekcema na licu nikada nije mogla da se našminka, da koristi bilo koju dekorativnu kozmetiku, jer bi ranice na licu postale još gore, koža bi se perutala, svrab bi bio još više nepodnošljiv i crvenilo ma užas jedan. Nisu postojale masti, kreme, losioni koje nisam probala, ispirala različitim rastvori ma, koristila sam čak I kortikosteroide , koje su mi doktori prepisivali , bez da me upute u njihovu štetnost po kožu, naročito jer je lice u pitanju. Više puta mi se plakalo od muke i što baš ja moram da imam ovakvu neprijatnu bolest kože od koje nikako nisam mogla da se izbavim ili da je makar držim pod kontrolom. Kada sam se bolje upoznala sa svojim problemom, počela sam da istražujem u nadi da ću pronaći kremu koju ću moći svakodnevno da koristim, koja će biti lagane strukture bez štetnih kortikosteroida i parabena, parfema i konačno sam nakon niza promašaja naletela na kvalitetan proizvod. Kada je stanje moje kože lica postalo gotovo nepodnošljivo, sasvim slučajno sam čula za Pantenol krem I uz konsultaciju sa dermatologom počela sam sa primenom. Mogu da kažem da sam već nakon prvog nanošenja osetila promenu. Naime, koža lica mi je postala nekako svežija, nisam više osećala nelagodnost u predelu gde mi se obično pojavljuje crvenilo I dosadni svrab. Posle nekog vremena od početka korišćenja moja koža je bila obnovljena kao nikada do tada, crvenilo se povuklo, nije više bilo perutanja, ni otvorenih i vlažnih ekcema, koža se obnovila potpuno i konačno sam mogla da se našminkam, da ne pognem glavu kada pričam sa nekim da ne bi videli u kakvom je stanju moje lice. Kremu sam nastavila da koristim intenzivno do današnjih dana i prezadovoljna sam.
Pantenol rastvor je takodje rešio moj problem sa seboroičnim dermatitisom kože glave, imam utisak da nisam počela da ga koristim ne znam kako bih rešila problem svraba, konstantnih vlažnih i krvavih ranica i opadanja kose…
Na kraju, možda ne toliko bitno, ali I cena ova dva proizvoda je pristojna. Dešavalo mi se da sam pojedine kreme i rastvore, koje sam koristila u borbi sa dermatitisom I ekcemima plaćala petostruko više , a učinak je bio nikakav.
Sada radim kao stručni saradnik, u stalnom sam kontaktu sa decom I odraslima i uvek primetim one koji imaju ekceme I koliko se nelagodno osećaju i ne žele da ih neko gleda u lice. Zato im preporučim da isprobaju Pantenol preparate i kažem da njihov problem može biti rešen.

Autor: Marija Živković