Sve priče staju u jednu reč-pantenol

Pantenol je reč koju često i samouvereno izgovorim u toku dana. Zašto? Zato što je to moja prva preporuka kao farmaceuta u apoteci. Imam ja i svoju pantenol priču, ali su mi veći izazov one koje dolaze od svih koji od mene traže savet.
Pa da krenemo…
Pantenol krem priča-mama sa tinejdžerkom ulazi u apoteku. Ona povučena-sklanja se iza mame. Mama blago zabrinuta,ali zna da rešenje nije daleko. Naravno da su problemi krenuli sa kožom lica i da je to uzrok nesigurnosti. I znam da sam i sama jednom prolazila kroz tu nesigurnost. I znam šta je bilo resenje- blagi pantenol krem sa redovnim čišćenjem lica pre nanošenja kreme.
Pantenol mast priča-baka u apoteci. Suva koža ruku joj je veoma veliki problem. Smeta joj, ne može da obavlja kućne poslove. Ali želi i da joj ruke izgledaju lepo i ne voli da budu grube jer ima unuku koju obožava da miluje. I jedan uslov-želi samo domaći proizvod. I dobila je kao moju preporuku pantenol mast…
Pantenol rastvor priča- čovek srednjih godina traži savet kako da se reši iritirane kože glave. Dobija savet i naravno- pantenol rastvor.
Moja priča je pantenol oriblete priča. One mi pružaju sigurnost kada osetim grebanje u grlu, jer znam da će mi pomoći da svoju smenu u apoteci uradim do kraja, a da me glas ne izda.
Kako znam koji je kraj ovih priča? Kod Pantenola kraja nema.To je priča koja se prenosi sa generacije na generaciju. I priča koja je provereno rešenje za sve nesigurnosti.

Autor: Jelena Janjić