Spasiti nastup

Pevački talenat mog sina primetili su mnogi poznavaoci muzike. Tadašnja vaspitačica Snežana Ž. i nastavnica muzičke kulture Katarina M. kandidovale su Nikolu V. kao učesnika na prestižnom muzičkom festivalu za decu “Raspevano proleće Srbije”. Tako maleni dečak predstavljao je svoj vrtić a ujedno i školu sa tako malo godina. Nastup je uvežbavan danima u pratnji orkestra i hora škole. Hrabro je sve to nosilo malog dečaka ka pobedi i odličnom plasmanu. I…. baš dan pred samo takmičenje, kada je bilo potrebno osvojiti stručni žiri i publiku vokalnim izvodjenjem, desilo se da lice tako malog dečaka, usled alergija počne da se crveni i peruta. Kako je scenski nastup zahtevao i odredjenu gestikulaciju lica, sve je pretilo da se završi fijaskom. Kao svaka spremna mama, preduzela sam sve što je u mojoj moći. Dete više nije želelo da nastupa iz straha da će biti ismejano. Počeli smo da oblazemo kozu oblogama sa Pantenol rastvorom a nakon toga nanosili Pantenol krem u tankom sloju kako je stajalo u uputstvu za upotrebu. Terapiju smo ponavljali mnogo puta tokom dana i očekivali da se desi čudo.
Na našu radost desila se realnost. Vesela dečija pesma i poznato “Probudi se mama, vidi…” bile su reči koje obećavaju. Crvenilo je nestalo sa lica a mlada detinja koža zasijala kao i okice koje su zelele da pesmom očaraju svoje fanove iz škole i vrtića.
Pantenol, doduše tada u drugačijoj ambalaži, postao je naš član porodice. Uselio se u Nikolin neseser kao neophodno sredstvo za negu njegove nežne dečije kože. Tada smo spasili Nikolin nastup a sada spašavamo da lepa, taze izbrijana i negovana koža rastvorom i Pantenol kremom očara prelepu devojku koja mu se dopada.

Anonimni autor