Majka “bebe iz epruvete”

Borba za potomstvo je danas, na zalost, postala deo svakodnevnice. Savremeni način života i pomerena starosna granica za ostvarivanje u ulozi roditelja, doveli su do toga da je problem steriliteta, na žalost, veoma rasprostranjen.
I ja sam bila deo te, malo je reći, stresne priče.
Dugogodišnja borba, čitavi dani provedeni u bolničkim čekaonicama, dve operacije, gomila ispitivanja da bi se ustanovio uzrok steriliteta (ali uzrok nije pronađen), četiri neuspele inseminacije i na kraju vantelesna oplodnja…
Gomila suza, stresa, neprespavanih noći, straha od neizvesnosti je, hvala bogu, iza nas.
Najveća podrška u toj noćnoj mori bio mi je suprug, kao i ja njemu, zagrljaj nam je uvek bio mirna luka iz koje smo crpeli snagu da nastavimo dalje i ostanemo istrajni ka našem cilju.
Tešili smo jedno drugo i nadali se da će doći dan kada ćemo dobiti bebu.
Hvala dragom Bogu, tako je i bilo. Vantelesna oplodnja je prošle godine uspela, i mi smo postali najsrećniji roditelji “bebe iz epruvete”, dobili smo ćerkicu.
Kad sada pogledam u njene plave okice, kad osetim dodir njenih usana dok je dojim, kad mi se nasmeši, prosto me otopi od miline, ali bukvalno.
A kada sisa, čarolija počinje dodirom njenih usana, mama se svaki put iznova topi dok je beba ljubi svojim medenim usnicama. Milion puta sam zaplakala od sreće samo dok je gledam, njen čarobni osmeh leči rane ostale od trnovitog puta koji smo prešli dok smo je konačno dobili.
A pantenol krema bilo je nešto što je, po preporuci pedijatra, među prvim preparatima i naša bebica probala, kada joj se nedavno pojavio neki osip na koži.
I zaista se, uz pantenol, osip povukao za samo par dana.
Meni lično je kosa dosta opala u trudnoći, tako da par meseci unazad koristim vaš pantenol rastvor sa šamponom od koprive.
Mlada kosa je zaista krenula vidno da raste, opadanje skoro prestalo… Zaista sam sa efektom pantenola mnogo više zadovoljna nego sa bilo kojim medicinskim šamponom protiv opadanja kose, a verujte mi da nema šta nisam probala, jer mi kosa i inače pojačano opada.
A na more se, naravno, ni ove godine ne kreće bez jekoderma, već je na spisku stvari koje obavezno moram poneti.
Crvenilo posle sunčanja umiri za tren, za moj veoma svetao ten nema boljeg leka.
Nisu uzalud tolike godine svi vaši proizvodi najprodavaniji, kvalitet je uvek na ceni! 😉👍

Anonimni autor