Jutro

Jutro je izuzetno zagonetan naslov za predstavljanje funkcije pantenola u životu korisnika.
Pantenol za mene znači nešto drugačije. Pantenol doprinosi mom životu samopouzdanje, samopoštovanje i samozadovoljstvo u tolikoj meri da slobodno mogu reći da je postao sastavni deo mog života.
Pantenol nanosim na lice, pred spavanje. Taj osećaj je nezamenljiv posle dugog i umornog dana.
Međutim, ima nešto što je još više nezamenljivo. Nanošenje pantenola na moje lice, svako veče, pred spavanje sam započela otprilike pre 3 godine. Mislim da je taj period bio ujedno i period mog shvatanja da mi je za svoju negu lica, kao i psihe upravo trebalo takvo nešto. Dani su prolazili, meseci, sad već i godine, ali niti u jednom trenutku se osećaj blagostanja nakon nanošenja pantenola uveče, pred spavanje, nije umanjio (a tek nikako iščezao). Taj osećaj zadovoljstva je samo rastao, rastao i rastao. Nikad nije narastao, svakom novom kupovinom je samo više pokazivao svoje čari.
Ali, najbitnija stavka kod mog pantenola je sledeća. Nakon što ga iskoristim uveče, pred spavanje, ja fino legnem, ušuškam se i onda se smešim plafonu iznad mene.
Pantenol je zaslužan za takvo osećanje koje mi daje mir, koje mi pruža relaksaciju nakon dugog i punog obaveza, dana.
Dok u plafon gledam, smejem se kao devojčica, razmišljam o tome kako je jedan pantenol učinio nešto što dosad niko nije mogao. Biću kratka. Dao mi je blaženstvo.
Poseban osećaj je kada se ujutru probudim. Blaženstvo koje osećam od prošle noći nastavlja se na jutro. Jutro, kao što sam naslov priče kaže budi u meni volju za životom, volju za istraživanjem života, volju za podizanjem svesti okoline, volju za, jednostavno rečeno, življenjem.
Svako novo jutro, kad se pogledam u ogledalo i vidim lice koje sjaji, koje zrači, koje izaziva na smeh, koje se uklapa uz nežni pokret ruke moje voljene osobe, ja budem srećna što baš ja imam priliku življenja, što ja imam priliku korišćenja pantenola, što ja imam priliku da budem ja.
Pantenol je moj život od kako ga koristim. Pantenol mi život čini nežnijim, srećnijim, zadovoljnijim, poletnijim, živahnijim, a što je najbitnije čini mi život živim i zdravim.
Hvala pantenolu!

Anonimni autor